Áramkörtervezés

Adott feladatra nem találsz megfelelő megoldást? Bonyolult a több modulból, vagy alkatrészből álló elektronikai egység felépítése? Nincs időd, esetleg a körülmények nem teszik lehetővé, hogy megvalósítsd elképzeléseidet? Azt hiszem jó helyen jársz, hogy megoldást találj problémádra!

Ha konkrét elképzelésed van arról, milyen elektronikai áramkört szeretnél adott feladatra létrehozni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot ezen a honlapon és segítek a megvalósításban.

Egy teljesen új áramköri egység, vagy komplett rendszer egyedi igények szerinti kifejlesztésére és elkészítésére kínálok lehetőséget.

Mi a dolog menete?

1. Igények pontos felmérése. Az adott feladat és minden működési, kialakítási paraméter egyeztetését követően árajánlatot adok a kért áramkör megtervezésére,  igény szerinti elkészítésére, akár több példányban történő gyártására is. Az árajánlat tartalmaz minden anyagi költséget, valamint a munka várható befejezésének határidejét. A feladat bonyolultságától függően egy áramkör kifejlesztésének határideje mindig egyedileg kerül megállapításra. Irreálisan rövid határidő nem szabható meg a munkához, maximum iránymutatásként adható, melyet természetesen figyelmebe veszek. A tervezés költsége áramkörtől is függ, minden esetben egyedileg állapítom meg az árat annak függvényében, hogy mennyi alkatrész került felhasználásra, mennyi munkát vesz igénybe a fejlesztés stb.

2. A végösszeg alapján megállapításra kerül egy becsült összeg, melyet előlegként szükséges részemre eljuttatni, mielőtt megkezdem a munkát. Csak 20.000Ft feletti megrendeléseknél kérek előleget. Figyelem! A becsült árak maximum +/-20%-ban térhetnek el a végleges, ténylegesen fizetendő végősszegtől! Ennek tudatában kérem a becsült ár elfogadását! A befizetett pénzösszeg a pontos költségvetés számításakor a végösszegből automatikusan levonásra kerül.

3. Ezt követően megkezdem az áramkör további, részletes tervezését és elkészítését. Tervezés során általában készítek valóságos modellt is, tehát egy működő prototípust. Ez egyszerűbb áramkörök esetében elmaradhat, attól függően, hogy az adott feladat megkívánja-e a valós modell építését, vagy nem. A fejlesztés során lehetőség szerint szimulációs teszteket is végzek a folyamat gyorsítása érdekében. Nagyobb sorozatgyártásra szánt modell esetében mindig készül prototípus, melynek tesztelési ideje az átlagosnál hosszabb, egyéb esetben első példány csak mérési célokból készül belső tervhez történő felhasználásra, elméleti eredmények igazolására.

4. Az tervezési munkafolyamat  kapcsolási rajz  elkészítésével fejleződik be. Ezt követően a kész munka a műszaki dokumentációkkal együtt átadásra kerül a megrendelő részére, valamint elkészül a pontos költségvetés is, ha az korábban nem volt teljes pontossággal meghatározható.

A megtervezett áramkör kapcsolási rajzát pdf formátumban küldöm el a megrendelő részére e-mailben, vagy nyomtatott formában postán. Az elméleti tervekhez igényelhető egy elkészített prototípus is, ezt megrendelésnél jelezni kell. A prototípus építése kizárólag a valóságos körülmények között való tesztelés céljából készül és a fejlesztés részét képezi, viszont a tervezés végén nem kerül átadásra, hacsak a megrendelő erről másként nem redelkezik. Prototípus készítése alatt, csak egyetlen működő példány összeszerelése értendő.

Garancia

Minden általam tervezett és épített áramkörre egy év teljes körű garanciát vállalok, amennyiben bizonyítható, hogy a meghibásodáshoz egy a tervezés során elkövetett hiba vezetett. Ebben az esetben díjmentesen javítom a meghibásodott áramkört, illetve elvégzem a szükséges módosításokat, hogy a hiba többet ne fordulhasson elő.  Frissen fejlesztett áramkörnél előfordulhat többszöri utólagos módosítás, melynek minden költsége engem terhel, kivéve ha a módosításokat megváltozott igényeknek megfelelően kell végrehajtani.

Az általam tervezett, de más cég által sorozatgyártott áramkörök esetében a garancia csak az elkészült prototípusra vonatkozik! A garancia érvényét veszti, ha a kész áramkör struktúráját, alkatrészeit bármilyen módon megváltoztatják.

A hibás működés okozta egyéb anyagi károkért nem vállalok felelősséget!

Egyéb információk

Amennyiben a megrendelő a fejlesztési folyamat ideje alatt eláll a megrendelési szándékától az előleget elveszti. Ha a fejlesztés során a megrendelő hibáján kívül olyan probléma adódik, aminek következtében a munkát félbe kell szakítani, az előleg visszafizetésre kerül, viszont az addig felhasznált alkatrészek árát és a befektetett munka költségét kiszámlázom, ill. a visszatérítendő előlegből levonom.

A megrendelés teljesítését követő 90 napon belül a megrendelő köteles a terméket átvenni, az átvételtől számított 8 napon belül a számlát kiegyenlíteni. Amennyiben ezt nem teszi meg, az esetlegesen befizetett előleget, illetőleg a tervezési, vagy prototípus építési segédletként elküldött egyéb alkatrészeket elveszíti és a kész termékről végleg lemond. Ezáltal azt jogomban áll közzétenni, bárki számára értékesíteni.

A megrendelésre készült, egyedileg fejlesztett áramkörökről bemutató jellegű anyagot a megrendelő hozzájárulása nélkül referenciamunka céljából bármikor közzétehetek a honlapon anélkül, hogy a pontos paramétereket és a teljes megépítéshez szükséges információkat leközölném. Minden információ leközölhető a projektről, ha a megrendelő arra engedélyt ad.

További információkért kattints ide.